CONTACT

Varisha Kalloe

+ 31 6 19 29 45 93

Over mij

Toen ik klein was maakte mijn moeder veel van onze kleding zelf. Vol bewondering kon ik daar uren naar kijken en het duurde niet lang voordat ik zelf met naald en draad begon te experimenteren. Hoewel het verre van ergens op leek, zag mijn oma dat ik er talent voor had. “Later als je groot bent betaal ik een naaiopleiding voor je”, zei ze nog. Dat ik daar vriendelijk voor heb bedankt snap ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Ik was waarschijnlijk te druk met buitenspelen.

Door de jaren heen heb ik me altijd afgevraagd waar mijn pad mij naartoe zou leiden en waar mijn talenten lagen. Tijdens mijn zoektocht ben ik in verschillende branches werkzaam geweest maar al snel kwam ik erachter dat werken in een muf kantoorpand niet aan mij was besteed. Mijn werk moest zinvol en waardevol zijn. Zowel voor mij, als voor mijn medemens.

Omdat ik naast mijn reguliere baan mijn creatieve ei kwijt moest, kreeg ik van mijn ouders voor mijn 25ste verjaardag een naaimachine. Ik merkte dat ik mijn dagen hiermee kon vullen, zonder dat het ging vervelen. Toen kwam er iemand op mijn pad die in de uitvaartbranche werkte. Ontzettend dankbaar werk, dus het trok al snel mijn aandacht. Ik ging er aan de slag en ontdekte tijdens mijn gesprekken met nabestaanden een terugkerende struggle: ze weten vaak niet wat ze met de spullen van hun overleden dierbaren moeten doen, maar er zit nog teveel emotionele waarde aan om er afstand van te kunnen nemen.

Alle puzzelstukjes vielen ineens op hun plek. Ik heb een baan gevonden waarmee ik dagen kan vullen, zonder dat het me verveelt. Ik heb werk gevonden dat ontzettend dankbaar is. Ik heb werk gevonden waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan. En ik heb werk gevonden waarmee ik mijn medemens warmte geef. In het vereeuwigen van de bijzondere verhalen van de mensen die niet meer onder ons zijn heb ik mijn missie gevonden.